MERKEZİN YÖNETİM ORGANLARI
(1) Merkezin yönetim organları şunlardır:
a) Müdür,
b) Yönetim Kurulu
c) Danışma Kurulu
Müdür; Rektör tarafından Üniversitenin Spor Bilimleri alanındaki kadrolu öğretim üyeleri arasından görevlendirilir. Müdürün görev süresi üç yıldır. Görev süresi biten Müdür tekrar görevlendirilebilir veya gerektiğinde görev süresi dolmadan Rektör tarafından görevinden alınabilir.
Üniversite öğretim elemanları arasından iki kişi, Müdür’ün önerisi üzerine Rektör tarafından müdür yardımcısı olarak görevlendirilebilir. Müdür yardımcıları, Müdür’ün kendilerine vereceği görevleri yapar. Müdür’ün görev süresi sona erdiğinde müdür yardımcılarının da görevi kendiliğinden sona erer. Müdür, görevi başında bulunmadığı zaman yardımcılarından birisini vekil bırakır. Göreve vekâlet altı aydan fazla sürerse yeni bir Müdür görevlendirilir.
MÜDÜRÜN GÖREVLERİ
Müdür, Merkezin düzenli çalışmasını sağlamakla görevlidir, bu amaçla her türlü tedbiri alır, Merkez çalışmalarının düzenli yürütülmesinden ve Merkezin geliştirilmesinden Rektör’e karşı birinci derecede sorumlu olup aşağıdaki görevleri yapar:
a) Merkezi temsil etmek.
b) Yönetim Kurulu gündemini hazırlamak, toplantıya çağırmak ve Yönetim
Kuruluna başkanlık etmek.
c) Yönetim Kurulu kararlarını uygulamak ve yönetim ile ilgili işleri yürütmek.
ç) Merkezin amaçlarına uygun olarak ilgili kurumlarla işbirliği yapmak.
d) Merkezin faaliyetleri ile ilgili raporları Yönetim Kuruluna sunarak yapılması gereken işler hakkında önerilerde bulunmak.
e) Merkezin çalışmalarının düzenli olarak yürütülmesini ve geliştirilmesini sağlamak.
YÖNETİM KURULU
Yönetim Kurulu; Müdür ve Müdür yardımcıları ile Üniversite öğretim elemanları arasından Müdür’ün önerisi üzerine Rektör tarafından görevlendirilen dört üye olmak üzere toplam yedi üyeden oluşur. Yönetim Kurulu üyelerinin görev süreleri üç yıldır. Görev süresi dolan Yönetim Kurulu üyeleri aynı usulle tekrar görevlendirilebilir. Yönetim Kurulu, Müdür’ün çağrısı üzerine üye tam sayısının salt çoğunluğu ile en az altı ayda bir toplanır ve katılanların oy çokluğu ile karar alır. Eşitlik halinde Müdür’ün oyu yönünde karar alınmış sayılır. Müdür, gerekli durumlarda Yönetim Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırabilir.
YÖNETİM KURULUNUN GÖREVLERİ
Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:
a) Merkezin amaçlarına uygun çalışma esaslarını belirlemek.
b) Merkezin amaçları doğrultusunda araştırma ve uygulamaları yönlendirmek, çalışma gruplarını oluşturmak ve çalışmaları organize etmek.
c) Merkezin yıllık faaliyet raporunu hazırlamak.
ç) Merkezin bilimsel ve idari plan ve programını hazırlamak ve Rektörlüğe sunmak.
ç) Merkezin çalışma alanı ile ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla ilgili işbirliği esaslarını belirlemek.
d) Merkezin her türlü harcamalarına karar vermek.
e) Merkezin çalışmalarının değişik kurum ve kuruluşlarca desteklenmesi amacı ile kararlar almak.
f) Merkeze bağlı olarak kurulacak bilimsel araştırma birimi ile akademisyenlerin
Merkezin araştırma imkanlarını kullanmaları hususunda çalışma usul ve esaslarını belirlemek.
g) İlgili mevzuat çerçevesinde verilen diğer görevleri yapmak.
DANIŞMA KURULU
Danışma Kurulu, Üniversitenin paydaşlarını ve/veya Üniversite dışındaki paydaşlarını temsil eden en fazla on bir üyeden oluşur. Danışma Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Süresi biten üye tekrar görevlendirilebilir. Müdürün görev süresinin bitmesi veya görevinden ayrılması durumunda Danışma Kurulu üyelerinin de görevi kendiliğinden sona erer.
(2) Danışma Kurulu üyeleri Üniversitenin iç ve dış paydaşlarının temsilini teminen aşağıdaki şeklide belirlenir:
a) İç paydaşları temsil etmek üzere görevlendirilecek üyeler; Merkezin oluşum amacına, kapsamına ve etkinlik alanlarına katkı yapacak öğretim elemanları arasından Müdür tarafından önerilen, Yönetim Kurulu tarafından teklif edilen ve Rektör tarafından görevlendirilen kişilerden oluşur.
b) Dış paydaşları temsil etmek üzere seçilecek üyeler; muvafakatler olması kaydıyla Merkezin oluşum amacına, kapsamına ve etkinlik alanlarına doğrudan katkı yapacak dış paydaş temsilcilerinden Yönetim Kurulunun teklif Rektörün onayı ile seçilen kişilerden oluşur.
(3) Danışma Kurulu; Müdürün çağrısı üzerine yılda en az bir defa ve/veya gerekli hallerde olağanüstü toplanır. Toplantılar, davete icabet etmiş üyelerle yapılır; toplantı ve karar nisabı aranmaz.
DANIŞMA KURULUNUN GÖREVLERİ
Danışma Kurulu istişari bir organ olup görevleri şunlardır:
a) Merkezin genel stratejilerini ve politikalarını oluşturmaya yardımcı olmak.
b) Merkezin etkinlikleri doğrultusunda dış paydaşlarla işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak üzere Yönetim Kuruluna önerilerde bulunmak.
c) Merkezin çalışmalarıyla ilgili önerilerde bulunmak.