Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Engelli Sporcu Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

2024 Yılı Faaliyetleri

  1. Çanakkale ilinde okul çağındaki çocukların patolojik düztabanlık prevalansının tespiti amaçlıyla 7860 öğrencinin ayak postür taraması yapılmıştır.
  2. Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı Çanakkale kampında sporcuların ayak analiz, sprint hızları ve top atma hızlarını merkezimiz tarafından yapılmıştır.
  3. 15-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılan Rüzgâr Sörfü Türkiye Şampiyonasına katılan sporcuların ayak postür analizleri yapılmıştır.

 

16 Ekim 2023 — 17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Çanakkale ilinde okul çağındaki çocuklarda patolojik düztabanlık prevalansının tespiti amaçlı çalışmada 7860 öğrencinin ayak postür taraması yapılmıştır. Anaokulu, ilkokul ve ortaokulda bulunan çocukların ayak görüntülerinin değerlendirilerek düztaban olup olmadıklarının tespit edilmiştir. Düztaban olan çocukların ailelerine bilgilendirme amaçlı düztabanlık hakkında bilgilendirme, tespit ve tedaviler hakkında broşür hazırlanmış ve ailelere iletilmiştir. Bu tarama çalışmasını yerinde görmek amacıyla Çanakkale Vali Yardımcısı Abdulkadir DURAN ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat YILMAZ çalışmalara yerinde izleyerek bu tür faaliyetlerin Üniversite ile şehir arasında iletişimin arttırdığını belirterek daha geniş kapsamlı yapılması yönünde fikir beyan etmişlerdir.

     

Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı 8-18 Şubat 2024 tarihlerinde Çanakkale kampında sporcuların ayak analiz, sprint hızları ve top atma hızlarını merkezimiz tarafından yapılmıştır. Bu çalışma Engelliler Federasyonu sayfasında da yayınlanmıştır.

 

15-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılan Rüzgâr Sörfü Türkiye Şampiyonasına katılan sporcuların ayak postür analizleri yapılmıştır. Yapılan analizlerin sonuçları sporculara, antrenörlere ve federasyon yetkililerine iletilmiştir.