Engelli Sporcu Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

tarihçe

Tarihçesi;

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Engelli Sporcular Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESEUAM), 21 Eylül 2021 SALI Resmî Gazetede Sayı: 31605 yönetmeliği yayınlanarak faaliyetine başlamıştır. Kuruluş amacı ve hedefi engelli sporculara sportif başarılarına katkıda bulunmaktır. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarını engelli sporcu eğitimine ağrılık vererek ilk etapta özel olimpiyatlar başlığı altında 36 kitap telif hakkını ABD alarak başlamıştır. 2022 yılı içerisinde bu kitapların 17 tanesini E-ISBN numarasını merkez adına alarak merkezimiz üzerinden tüm vatandaşların hizmetine sunulmuştur. Her bir kitap içerisinde 100-150 vido bulunuyor olması kitapların anlaşılır olmasını artırmıştır. Ancak mevcut durumda bu vidolar oynatılmadan kitaplar okuyucuya sunulmuştur. Teknik altyapı imkânı sunulduğunda bu imkânda sağlanacaktır.